A kezelt adatok:

A portál látogatása során, a szerveren biztonsági okokból rögzítjük az Ön hálózati identitását: számítógépének IP-címét és az Ön által használt szoftverkörnyezetet, valamint látogatásának időpontját, és a megtekintett oldalak címét. Ezeket az adatokat elektronikus formátumban tároljuk szerverünkön, bizonyos idő elteltével már csak aggregált formában. Az adatokat csak jogerős bírósági megkeresés esetén adjuk ki.

Látogatása során ellenőrző fájlt (süti) kaphat weboldalunktól. Az esetleges sütik elfogadása nem kötelező (böngészőprogramjában letilthatja), ám egyes szolgáltatásaink (például hozzászólás a fórumban) csak ezek elfogadásával vehetők igénybe.

Fórumunkon, a regisztráció során csak egy felhasználónevet és egy e-mail címet kell megadni. Az e-mail címek más számára nem láthatók, de Önnek üzenetet küldhetnek a weboldal felületéről. A címeket adatbázisunkban tároljuk, a jogerős bírósági megkeresést kivéve nem adjuk ki harmadik félnek. A fórum regisztrációja során, szabadon dönthet, hogy megadja-e további adatait, illetve, hogy ezeket publikussá teszi-e. Az adatok - ha Ön így állította be - mások számára hozzáférhetővé válhatnak, ugyanakkor mi kérésre sem adjuk át harmadik félnek.

Valamennyi fórum hozzászólásához rögzítjük az Ön számítógépének aktuális IP címét.

Hírlevelünk feliratkozásakor e-mail címét adhatja meg, amelyet harmadik félnek - a jogerős bírósági megkeresést kivéve - nem adunk ki.

A weboldalunk használata közben szükséges, azonosításra alkalmas, személyes jellegű adatok begyűjtése és feldolgozása megfelel az érvényben lévő magyar adatvédelmi előírásoknak (1992. évi LXIII. törvény).

Adatai eljuthatnak hozzánk úgy is, ha felveszi velünk a kapcsolatot, esetleg elektronikus formátumban iratokat küld meg nekünk, melyeken a személyes adatai is szerepelnek. Munkatársaink a tudomásukra jutott információkat a legteljesebb diszkrécióval kezelik, nyilvánosságra hozataluk, továbbításuk harmadik félnek az Ön hozzájárulása nélkül nem történhet meg. A személyes kapcsolatfelvétel során nem csak az adatvédelmi törvényt, de a Magyar Újságírók Szövetségének etikai kódexét (különösen a 8. paragrafus 2. bekezdését) is szem előtt tartjuk.

Az adatkezelés célja:

A szerver által automatikusan rögzített adatokat a szerver biztonságos üzemeltetése érdekében átmenetileg tároljuk.

Valamennyi más adatot (a fórum regisztráció, hírlevél megrendelés) a szolgáltatások működtetése (hírlevél kézbesítése, fórum használatának biztosítása), illetve a felhasználók azonosítása érdekében rögzítjük.

A fórum regisztrációkor nem kötelező jelleggel megadott adatok kezelésének a célja a közösségépítés: az egyes hozzászólások szerzői bemutatkozásának biztosítása.

A fórum hozzászólások során hozzánk került aktuális IP címet a kulturált, felelős hozzászólások biztosítása, valamint a fórum biztonsága érdekében rögzítjük.

A személyes kapcsolatfelvétel során a tudomásunkra jutott adatokat kapcsolattartása, valamint újságírói munkánk során használjuk fel.

Az adatkezelés időtartama:

Az Ön által önként megadott adatokat addig őrizzük, amíg nem kéri törlését: hírlevelünk esetében leiratkozáskor törlődik az Ön címe, ha pedig regisztrációját törli, a megrendelései megmaradnak. Minden más adat - e-mail címe és az önként megadott információk - törlődnek.

A szerver által automatikusan rögzített adatok 30 napig állnak rendelkezésünkre, ezt követően csak aggregált formában, látogatottsági statisztikaként őrizzük meg őket.

Munkatársunkkal való személyes kapcsolatfelvétel során birtokunkba került adatait a kiadóvállalat, illetve jogutódjának fennállásáig őrizzük meg. Ön bármikor kérheti adatainak törlését ebben az esetben is, ez azonban csak a sajtótörvényben lefektetett, sajtó-helyreigazításra vonatkozó mindenkori határidő eltelte után történik meg.

Az adatokhoz hozzáférők köre:

A szerver által rögzített és egy hónapig tárolt adatokhoz a szerverüzemeltetést végző rendszergazdája fér hozzá.

A hírlevél küldéshez megadott e-mail címekhez a kiadó adatkezelője fér hozzá.

A személyes kapcsolatfelvétel során hozzánk került adatait értelemszerűen az kezeli, akivel Ön felvette a kapcsolatot.

Fontos figyelmeztetések:

Valamennyi, az adatvédelmi nyilatkozatunkban közzétett metódus az Ön személyes adatainak kezelésével kapcsolatos eljárásra vonatkozik. A nem személyes adatok kezelésével kapcsolatban külön nyilatkozatot nem teszünk.