A Magyarországi Tanodahálózat részt vesz a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által működtetett „Pályaorientációs Kerekasztal” rendezvényein. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara azt a törekvést támogatja, hogy Magyarországon átlátható pályaorientációs rendszer működjön, az összes érintett szereplő közreműködésével és hatékony együttműködésével annak érdekében, hogy az általános iskolákat és legfőképpen a pályaválasztás előtt álló fiatalokat hatékonyan tudjuk támogatni. A MKIK fontosnak tarja, hogy a tanodás gyerekek minél nagyobb számban részesüljenek a területi kamarák által nyújtott pályaorientációs szolgáltatásokban.

E cél érdekében a két szervezet szoros együttműködést kíván megvalósítani, melynek első lépéseként a Hálózat tájékoztatta a MKIK-t az Oktatási Hivatal által működtetett „tanoda tanácsadói hálózat” munkájáról, különös tekintettel a pályaorientációval kapcsolatos tevékenységeiről. Ugyanakkor a tanácsadókat is tájékoztattuk a MKIK pályaorientációs szervezeti egységének feladatairól, elképzeléseiről valamint a kerekasztal eddigi eredményeiről. A Hálózat a jövőben igyekszik a területi kamarák a MKIK és a tanoda tanácsadók pályaorientációs tevékenységét segíteni, munkájukat összehangolni a maximális hatékonyság érdekében.
Elsőként részt vettünk a MKIK országos „pályaorientációs kerekasztal” rendezvénysorozatának népszerűsítésében, a tanoda tanácsadók és a tanodák tájékoztatásában. Minden tanácsadó meghívást kapott a régiós rendezvényekre.
A jövőben azon leszünk, hogy a kamarák által nyújtott ingyenes szolgáltatások, rendezvények elérhetőek legyenek minden tanoda részére és a tanodák szakmai vezetői szoros szakmai kapcsolatot építsenek ki a területi kamarák pályaorientációs szakértőivel.